NVU

 

PERSVERKLARING: GEEN AZC IN ELDEN – GRENZEN DICHT NU! OPVANG IN EIGEN REGIO! - DEMONSTRATIE 25 JANUARI TEGEN HET AZC IN ELDEN!

 

 

 

Arnhem, 30 december 2015.

 

 

 

Volksgenoten,

 

Op maandagavond 25 januari 2016 gaan we de bewoners van Elden helpen, van het platform AZC Elden NEE (1) in hun legale en vreedzame verzet tegen de komst van een AZC in Elden. Wij gaan demonstreren van 19:00 uur t/m 21:00 uur.

 

Startpunt is Elderhoeve, daar zullen een aantal verontruste bewoners een toespraak houden over de komst van het AZC en hoe zij zich bedrogen voelen door de gemeente. Die niets in overleg heeft gedaan met de gemeente. Het plan gewoon door de strot heeft gedrukt bij de bewoners. Vooral dit gegeven heeft veel kwaad bloed gezet bij de bewoners van Elden en omgeving. Die zien door de komst van ruim 350 “gelukzoekers” hun woonklimaat ernstig verziekt worden.

 

In de demonstratie zal de NVU alleen een faciliterende rol spelen, we leggen de “rails” neer vanwaar de teleurgestelde bewoners kunnen demonstreren.

 

Wij roepen dan ook alle Arnhemmers op om te komen demonsteren. Denkt u maar niet dat deze gemeenteraad uw wijk spaart! Het tijdelijke AZC op de Groningensingel, zit er nu ook al meer dan 21 jaar! Er zijn plannen voor de komst van een AZC in Klarendal enz. En de tijdelijke opvang van asielzoekers in de Koepelgevangenis is ook van blijvende duur geworden!

 

Bewoners worden structureel voorgelogen door de gemeenteraad en zijn wethouders! Kom legaal en vreedzaam in verzet!

 

Sluit u aan bij deze demonstratie wanneer u staat voor geen azc’s meer, grenzen dicht nu! Opvang in eigen regio!

 

 

 

Constant Kusters
Voorzitter NVU.

In samenwerking met platform AZC Elden Nee!

 

 

https://www.facebook.com/AZC-ELDEN-NEE-1650349778572149/?fref=ts