NVU

 

GEEN NIEUWE AZC’S in Arnhem – Klarendal, Elden en / of binnenstad, Constant Kusters partijvoorzitter NVU gaat 14 december gebruik maken van inspreekrecht voor burgers in de Arnhemse gemeenteraad 18:45 uur.

 

In Arnhem komen er maar liefst drie nieuwe AZC’s (of lokaties voor noodopvang) wanneer het aan de Arnhemse gemeenteraad ligt. De bewoners mogen er niet over meepraten of beslissen, het wordt gewoon door de “strot gedrukt”!

 

AZC in Elden in de buurt van Elderveld / De Laar Oost

Het oude verpleeghuis in Elden wil men omvormen tot een asielzoekerscentrum voor 350 vluchtelingen. Die wens heeft het college dinsdag jl. bekendgemaakt. Het gaat om het voormalige verpleeghuis Elderhoeve dat voor de duur van vijf jaar als opvangcentrum voor gezinnen en vrijgezellen gebruikt zal worden. Op 22 december neemt het college een definitief besluit. Het is de bedoeling dat midden februari de eerste vluchtelingen erin trekken.

 

Meer locaties
Arnhem denkt ook nog na over huisvesting van vluchtelingen in 2 panden die door het rijk onlangs te huur zijn aangeboden. Het betreft het voormalige Gelders Archief aan de Markt en het pand van de Dienst Landelijk Gebied aan de Rosendaalsestraat in de wijk Klarendal.

 

Arnhem volbouwen met AZC’s
Arnhem heeft al een azc met 337 bewoners aan de Groningensingel in Arnhem-Zuid. En er is sinds september een noodopvang voor 400 vluchtelingen in de voormalige Koepelgevangenis in de wijk Lombok in Arnhem-Noord.

 

Grenzen dicht opvang in eigen regio!
De NVU staat op het standpunt dat de grenzen dicht moeten en opvang in eigen regio moet plaatsvinden. De aanwezige AZC’s sluiten!

 

Wethouder Ron Konig
De Wethouder die verantwoordelijk is voor dit plan wethouder Ron Konig. Zelf woont hij in Velp Noord waar nooit een AZC zal komen.

 

Lak aan de bevolking heeft de Arnhemse politiek
College van B&W besluit zonder te luisteren naar de burgers? Zoals altijd! Dit thema staat nergens op de politieke agenda van de aankomende raadsvergaderingen? Raar hè?

 

maandag 14 december om 18:45 uur gemeenteraadzaal in Arnhem
Daarom gaan wij er als Arnhemse burger er wel iets over zeggen en gebruik maken van het spreekrecht van burgers aankomende maandag 14 december om 18:45 uur. Alle burgers in Arnhem die zich zorgen maken over de komst van het AZC in Klarendal, Elden en in de binnenstad, neem plaats op de publieke tribune en laat u zien en horen! Geen nieuwe AZC’s meer in Arnhem! Het nationale verzet dat bent u, kom in actie tegen deze gevoerde volks-vervangingspolitiek!

 

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2102547/Azc-voor-350-mensen-in-Arnhem-Zuid


http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/mogelijk-azc-voor-400-vluchtelingen-in-arnhem-zuid-1.5518772


http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/arnhem-krijgt-azc-met-350-plekken-in-elden-1.5521018

 


 

 

Constant Kusters.

Partijleider NVU.
9 december 2015.