NVU

Andries Kockaert, Constant Kusters, Chris Berteryan.

 

Heel-Nederlands congres in Antwerpen 29 augustus jl.
 “De honden blaffen, de karavaan trekt verder”!

We begonnen aan de rit naar Antwerpen met een stralende zon en een goed humeur. De reis duurde ongeveer 2 uur. In Antwerpen parkeerden wij de wagen in de buurt van de Grote Markt en gingen wij op weg naar café de Bengel. Middenin het uitgangscentrum en naast het gemeentehuis in Antwerpen.

 

In de zaal aangekomen zetten we de stand op van de partijwinkel, wat meteen succesvol was. Mening bezoeker van het congres kon zich vinden in de artikelen die te koop waren. Na met de kameraden gesproken te hebben uit Vlaanderen en Nederland , onder het genot van een frisdrankje, opende Chris Berteryan (kies kringleider Vlaanderen)  het congres.

 

Hij zei meteen dat de datum een beetje een moeilijke datum was, vanwege de IJzerwake in Steenstrate en de kameraadschapsavond voorafgaande van Voorpost. Wat al tientallen jaren veel militanten en activisten trekt. Ondanks dit feit waren en toch 20 activisten aanwezig. Speelt ook nog mee dat een aantal andere altijd aanwezige militanten op vakantie waren.


Na het openingswoord van Chris Berteryan was het woord aan de NVU voorzitter, die heel duidelijk maakte dat de NVU in haar partijprogramma heeft staan de hereniging van Nederland en Vlaanderen, ofwel Dietsland.

 

Hij ging in op de vluchtelingeninvasie die momenteel gaande is in Europa, wat een gigantische uitwerking heeft op de verschillende oorspronkelijke bewoners van de landen die hierdoor getroffen worden. Verder haalde hij scherp uit naar de pro-Israël en zionistische houding van het Vlaams Belang en de PVV. Legde duidelijk uit dat de top van het VB door deze houding duidelijk de band verziekt heeft met de activisten en militanten. De basis van het VB die meestal niets van dit soort zaken wil weten. Dewinter en Wilders zijn beide rabbijnen-vrienden, terwijl ze feitelijk net als de NVU, zich moeten inzetten voor hun vaderlanden, eigen volk, vaderland en Europa. Ze dienen zich in te zetten voor Nederland, Vlaanderen niet voor Israël, dat heeft niets te maken met Europese politiek! Kusters refereerde er eveneens aan dat Bert Ericksson grote kritiek had op het punt dat het VB meegestemd had op de wet tegen revisionisme. Dit heeft ze grote aantallen leden en militanten gekost.

 

Maar goed, het is wel te hopen dat het VB hiervan heeft geleerd en straks de superpopulisten van de NVA politiek liquideren. Kusters refereerde ook nog aan de acties die hij in de jaren ’90 ontvouwde samen met Chris Berteryan en Bert Ericksson in Vlaanderen. En uiteraard aanwezig in de jaren ‘90 Herve van Lathum, tegenwoordig actief in Nation en medewerker van Europarlementariër Udo Voigt, waarvan een secretaris aanwezig was.


 

 

In de pauze schreven wij enkele nieuwe NVU leden in en werden de kelen gesmeerd, de banden verder aangehaald en vooral gelachen en oude verhalen opgehaald en nieuwe plannen gesmeed.


Na de pauze kwam Andries Kockaert aan het woord, lid van het Vlaams Belang en hij hield een vurig betoog over de huidige situatie in Zuid-Afrika en het ontstaan van Zuid-Afrika. Hij legde heel goed uit dat de blanke Afrikaners die land leefbaar hadden “gemaakt” omdat dit land leeg was. En pas toen de blanke Afrikaners er waren er andere zwarte Afrikaanse stammen op af kwamen. Het uitvoerige betoog van kameraad Andries was zeer indrukwekkend en goed onderbouwd, hij legde eveneens de betekenis uit van de oude Zuid-Afrikaanse vlag (verkrijgbaar in de NVU winkel). Na het betoog van Andries kregen de aanwezige activisten nog gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige. Wat bijvoorbeeld de vraag opleverde van een nieuwe NVU lid, wat wij gingen doen met de koningshuizen in België en Nederland, mocht het ooit tot een “machtsovername”, democratische meerderheid van de NVU komen. We haalden fijntjes even aan wat er gebeurd was met de gebroeders de Witt, wat tegenwoordig goed te zien is in de film van Michiel de Ruyter en wij prima zouden kunnen leven in een republiek. Verder zei Constant Kusters nog dat de NVU in Nederland na de demonstratie van 10 oktober in Gouda zich gaat richten op de vluchtelingen-invasie in Nederland.


Het was een mooie bijeenkomst op een prachtige locatie en we hebben weer genoten van de Vlaams-Nederlandse kameraadschap.

 

Lang leve Dietsland!