De leugens van NRC NEXT schrijver Freek Schravensande


Beste Redactie van de NRC,

 

Allereerst mijn complimenten over uw NRC next, deze lees ik dagelijks via de iPad en is bijna een kwaliteit krant.


Totdat ik vandaag, 13-2-2015, op pagina 10 een artikel tegen kwam van Freek Schravensande: “Zijn we met tien man aan het flyeren, staat er een half peloton ME om ons heen”.


Graag wil ik hem als NVU voorzitter telefonisch iets uitleggen wat in zijn artikel niet naar boven kwam. Maar bij gebrek aan een telefoonnummer en afwezigheid op de redactie, doe ik het zo per mail. Hij mag mij uiteraard bellen en dan zal ik hem eveneens telefonisch te woord staan.

 

Wat mij als NVU voorzitter zijnde het meest stoorde is dat u als krant dingen schrijft die niet waar zijn, de NVU telt enkele honderden leden, wat ik heel simpel kan weerleggen. En geen 20 zoals in het artikel naar voren zou komen.

 

De NVU is een volks-nationalistische partij en geen neonazistische partij!

Dat inlichtingendiensten het ons lastig maken is grote onzin! We hebben er nooit last van en wanneer dat zo zou zijn dat zou ik de eerste zijn om dat te melden. Wanneer anderen dit zeggen, is dat geheel voor rekening van degene die dat zeggen.


Al 25 jaar zit ik in de politiek en de inlichtingendiensten houden zich amper bezig met de NVU.

 

Mijn persoonlijke mening is dat uw schrijver Freek Schravensande een “goedkoop” artikel schrijft, wat mij wel opvalt is dat Cas Mudde (broer van Tim Mudde partijsecretaris van de inmiddels verboden CP’86) als bron wordt opgevoerd.

 

Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van pers is voor mij een groot goed, de NRCnext lees ik iedere dag met plezier en praat lovend over uw krant, maar de onzin die ik vandaag heb gelezen over mijn eigen partij heeft niets met journalistiek hoor en wederhoor te maken. Over de NVU praten, zonder met de NVU te praten en dan nog onjuistheden vermelden, dat soort fouten mag een kwaliteitskrant als de NRC next volgens mij niet maken.

 

In afwachting van uw reactie,

 

Hoogachtend,

 

Constant Kusters.

 

Tot op heden hebben wij nog geen reactie van de krant mogen ontvangen op hun leugens!