NVU ledencongres zaterdag 5 oktober 2013.

 

Op zaterdag 5 oktober 2013 heeft het NVU ledencongres plaatsgevonden in het Oosten van het land.


Er is besloten om mee te doen bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 in de volgende plaatsen: Arnhem, Purmerend en de gemeente Westland.


Binnenkort worden de lijsttrekkers en lokale verkiezingsprogramma’s gepresenteerd.

 

Verder zijn er kleine wijzigingen doorgevoerd in het partijprogramma van de NVU o.a. :

  • Inkoop van de softdrugs voor de koffieshophouders binnen het gedoogbeleid. Laten gebeuren bij "legale" wiet boerderijen die toezien op een verlaging van de THC en een goede kwaliteit van het product.
    BTW, accijnzen en belasting heffen op de legale in- en verkoop. Geschatte inkomst op jaarbasis voor de schatkist is ongeveer 2 miljard euro per jaar. Een waarschuwing op de verpakking,  dat blowen 20 maal schadelijker is dan een sigaret. Een voorlichtingscampagne starten over de schadelijke gevolgen van blowen. Een strengere aanpak van harddrugs!
  • Nieuwbouw van 2 kerncentrales in Nederland waardoor we niet meer afhankelijk zijn van de vervuilde kolencentrales of olie uit het “grillige” Midden-Oosten.

Wat betreft het buitenlands beleid een kleine wijziging :

  • De staat Israël wijzen op de twee staten politiek zodat de Palestijnen recht hebben op hun eigen land.

 

Het ledencongres heeft in unanimiteit besloten dat de huidige ingezette politieke koers de enige juiste is voor de NVU. We bedanken alle aanwezig voor hun aanwezigheid.
Het nieuwe NVU partijprogramma :

Lees verder