Links-fascist Maarten van Herpt organiseert anti-PVV demonstratie namens AFA

 

 

Zaterdag 21 september 2013 houdt de Partij voor de Vrijheid een manifestatie tegen het beleid van het kabinet.

 

De Anti-Fascistische Aktie is inmiddels volop bezig te trachten dit democratische recht te verstoren. De nieuwssite Rechtsactueel deed vandaag uit de doeken dat de tegendemonstratie door de Antifascistische Aktie wordt georganiseerd door Maarten van Herpt.

 

Hij is tevens de hoofdspreker van het evenement. De tegendemonstratie is bedoeld om de bezoekers van de PVV manifestatie tegen het kabinetsbeleid te provoceren en gewelddadigheden uit te lokken tegen de deelnemers van deze demonstratie.

 

De AFA wilde met dien reden onder een andere naam een demonstratie plannen bij Den Haag centraal, om vanuit die positie zo deelnemers van de andere betoging te kunnen intimideren. Echter zo leren we vandaag, is dit door de rechtbank doorzien en derhalve verboden om daar samen te komen. Maarten van Herpt en zijn organisatie werden als niet betrouwbaar aangemerkt door de rechtbank.

 

Maarten van Herpt is al jarenlang de voorman van de lokale Haagse afdeling van de AFA, maar treedt ook elders op als woordvoerder de organisatie. Bijvoorbeeld als de Nationalistische Volksbeweging op 22 september 2007 in Amsterdam gaat demonstreren, krijgt hij uitgebreid de tijd om de dan ontstane gewelddadigheden toe te lichten. Als in 2008 Rita Verdonk een rondje door Nederland houdt om haar nieuwe partij Trots op Nederland te promoten, organiseert Maarten van Herpt in Zoetermeer de tegendemonstratie.

 

Bij een lezing van de Voorpost Haaglanden organiseert uit 2009 hij een betoging  voor de deur van het zalencentrum, waar hij met een twintigtal mensen met helmen en stokken verschijnt. Hij liet zich ook zien in 2010 bij een anti-Wilders demonstratie waar hij een rol had in de organisatie, dit tegen een bezoek van Geert Wilders aan New York.

 

Bron: http://stopantifa.wordpress.com/2013/09/20/maarten-van-herpt-organiseert-anti-pvv-demonstratie-namens-afa/

 

Maarten van Herpt in 2009 bij Voorpost te Delft

 

 

Maarten van Herpt in 2010 in Den Haag