Busje komt zo…

350 Vlamingen en Nederlanders strijden samen tegen de komst van een nieuwe megamoskee in Kortrijk!

 

Op zaterdag 12 mei 2018 zijn wij van de NVU met een delegatie afgereisd naar Kortrijk in West-Vlaanderen. Alles bij elkaar hebben wij de demonstratie tegen een megamoskee die dag ondersteund met 10 kameraden. Uiteindelijk is een groot gedeelte van de groep, te weten 7 personen, in een gehuurde bus vanuit de regio Zuid-Holland vertrokken. Deze groep, waaronder onze voorzitter, had graag met de bus van Voorpost Nederland meegereisd die dag maar oud zeer vanuit de hoek van Voorpost-NL heeft ervoor gezorgd dat dit niet zo is gelopen. Dat een dergelijke handreiking na behoorlijk wat jaren nog steeds niet wordt geaccepteerd geeft maar aan hoe diepgeworteld dergelijke gevoelens kunnen zitten. Maar dat terzijde.

 

 

Het is overigens niet mijn bedoeling om Voorpost Nederland af te branden in dit stuk dus laat ik het daarbij. Alles bij elkaar ben ik tenslotte prima behandeld door Voorpost met de reis naar Gent zoals beschreven in mijn stuk in de ‘Wij Europa’ van maart 2018. Ik ben voor mijzelf ondertussen wel in gaan zien dat ideologisch verschil van insteek tussen de beweging enerzijds en de partij anderzijds het lastig maakt om actief deel te nemen aan beide kanten. Twee meesters dienen werkt niet! Desondanks onderschrijf ik veel thema’s van Voorpost Nederland. Ze verrichten over het algemeen prima werk.

Wij zijn dus van Zuid-Holland uit met de bus gaan rijden en kwamen ruim op tijd aan voor de demonstratie. Aldaar troffen wij de drie andere kameraden en tal van andere bekenden uit de demonstratiesfeer. Allen strijders! Meerdere prominenten van Voorpost Vlaanderen lieten duidelijk blijken dat onze aanwezigheid op prijs werd gesteld.

 

 

Constant Kusters partijleider NVU, Filip Dewinter voorman Vlaams Belang en Peter van Egmond partijsecretaris NVU

 

Het is dan ook fijn dat aan het eind van zo’n demonstratie wordt aangestipt door een spreker dat men het waardeerde dat er toch maar weer zat Nederlanders aanwezig waren.

 

Alles bij elkaar was het een leuke opkomst. Het deed mij goed om te zien dat er flink wat buurtbewoners aansloten en dat er tijdens de mars zeer veel positieve klanken waren te horen vanuit de huizen langs de route. Het geeft toch wel aan dat het leeft in die buurt zo’n megamoskee en daarbij dat Voorpost Vlaanderen overduidelijk wordt geaccepteerd. In de mainstream media van België vind je hier zoals gewoonlijk maar weinig van terug. Die vinden het belangrijker om in het journaal te laten zien dat ze met een drone die dag ‘een betoging’ hebben gevolgd en bespreken dan vervolgens de voordelen van de inzet van zo’n drone.

 

Na afloop hebben wij nog wat bij een kameraadske gedronken. Daar waren wij overigens ook de dag begonnen met een kop koffie en cake. Prima gastvrijheid. Dat er verder die dag geen vuiltje aan de lucht was onderstreept de foto van haar met een prominent van Voorpost Vlaanderen wel duidelijk genoeg.

 

 

 

NVU Partijlid Tineke met Luc Vermeulen oprichter Voorpost

 

Hou Zee!

 

René Rütze.